Bollo - Landal Greenparks

De grootste lol met Bollo

Op de meeste parken van Landal GreenParks loopt regelmatig de allergrootste kindervriend rond: Bollo. Hij praat niet, maar geeft wel graag een knuffel of een handje. Wist u dat Bollo in zijn eigen huisje op het park woont? Hier kunt u met de kids een kijkje nemen en vergeet vooral niet om mooie tekeningen en lieve brieven mee te brengen. Bollo leest en ziet alles wat er aan hem gestuurd wordt. En nog leuker: hij stuurt ook post terug!

Bollo houdt van gezelligheid en het anderen naar de zin maken. Bollo houdt van samen een wandeling maken en spelen in de natuur, planten verzorgen en laten groeien, op het strand spelen, strandjutten, schelpen zoeken en pootje baden, koken en muziek luisteren. Bollo houdt van spelletjes, knutselen, zwemmen en de meeste dingen waar kinderen ook van houden. Dansen, springen en bij kinderen zijn vindt Bollo geweldig.

Wat eet en drinkt Bollo?

Bollo eet het liefste alles waar fruit, vruchten, honing of stroop bij zit of wat daar naar smaakt. Bollo drinkt het liefste een drankje dat met fruit te maken heeft zoals sapjes, drankjes met melk en fruit, fruitthee en fruitmilkshakes.

Shows en voorlezen

Bollo's Speurtocht en de Wensster zijn twee nieuwe shows op de parken. Deze shows met onze lieve beer zitten boordevol liedjes. Met Bollo's voorleesactiviteit is pret gegarandeerd voor de kids. Kleintjes worden daar voorgelezen uit een extra groot Bollo boek met vijf leuke Bollo verhalen.

Zing mee met Bollo

De leukste liedjes van Bollo zijn nu ook te beluisteren via Spotify en te downloaden via iTunes en Google Play. Voor thuis is er een kleine uitgave van het Bollo voorleesboek te koop. Op de bijgevoegde cd staan alle liedjes, maar ook de gesproken voorleesverhalen.

Activiteiten met Bollo

Op de parken beleven uw kids eindeloos speelplezier. Nieuwe vriendjes maken, klimmen en klauteren in de speeltuin en een duik in het zwembad.

Er worden ook volop activiteiten georganiseerd. Lekker knutselen, koekjes bakken, spelen in de Bollo Club of een Bollo show bezoeken. Na al die activiteiten kan er vaak nog gedanst worden in de kinderdisco. En Bollo?

Die is gek op spelen. Grote kans dus dat hij nog even zijn neus laat zien!

Hoe Bollo op Landal Greenparks kwam te wonen

Toen Bollo werd geboren dansten zijn broertjes en zusjes om hem heen. Zo blij waren ze met hun nieuwe broertje. Bollo was lief en slim en meestal erg vrolijk. Ze woonden met het berengezin in een groot bos met kleine beekjes en meertjes. Bollo hield, net als de rest van zijn familie, veel van de natuur. En hoe jong hij ook was, hij wist er al veel van. Bollo was heel leergieirig. Hij vroeg zijn vader de berenoren van zijn hoofd over bijvoorbeeld de vruchten en het fruit in het bos. Welke het lekkerst waren. En hoe het kwam dat vruchten zo lekker waren. Maar ook waarom hij zo van honing hield. Zijn vader vertelde dat bijna alle beren van honing, fruit en lekkere zoete vruchten houden.

Op een dag toen Bollo wat ouder was, werd het tijd om bij zijn ouders weg te gaan. Dat hoort zo bij beren. En anders dan bij mensen, zien beren als ze van huis weggaan, hun ouders eigenlijk nooit meer terug. Met zijn knapzak op zijn schouders, want Bollo moest natuurlijk wel wat eten meenemen voor onderweg, ging hij op pad. Hij kwam bij een prachtig park waar het altijd vakantie was en waar veel kinderen waren: Landal Greenparks.

Bollo wist niet wat hij zag toen hij bij het park aankwam. Alles zag eer mooi uit, het park lag middenin de natuur en het leukste van alles was dat er heel veel kinderen waren. Hij kreeg zelfs een eigen houten huisje om in te slapen, met een lekker zcht bedje. Naast zijn huisje ontdekete hij een hollet. Daarwoorden de konijntjes. Ook kwam Bollo in het park eekhoorntjes tegen. Alle dieren op het park werden al snel goede vrienden met Bollo.

Omdat Bollo veel wist van dieren en de natuur, kon hij de gsten van Landal goed helpen. Het was er eg gezellig en Bollo mocht voor altijd in zijn Eigen Bollo huisje blijven wonen. Hij kreeg zelfs een heel mooi pak om aan te trekken, met een grote hoed en een verrekijker, zodat iedereen zou zien dat Bollo maar wat graag voor de natuur zorgt.

Bollo slaapt in zijn huisje als de kinderen slapen en is al wakker, voordat de kinderen wakker worden. Vandaar dat je hem niet vaak in zijn huisje zal zien. Bollo wil nooit meer weg bij Landal.


Bollo tv-serie

In seizoen 1 van 'De avonturen van Bollo' beleeft Bollo allerlei avonturen samen met zijn vriendjes Saar, Bijtje en Egel in de natuur. Samen gaan ze schat zoeken, vliegeren, kamperen, logeren en nog veel meer. In Seizoen 2 gaat Bollo samen met zijn vriendjes Bij, Egel, Eekhoorn en Max nog meer avonturen beleven. Alle 24 afleveringen zijn nu te zien in de Bollo-app*

De Bollo-app

Naast de Bollo tv-serie is er een speciale Bollo-app te downloaden. De gratis app is uitgebreid met een spellenwereld, met de spellen Egeltje Prik en Memory. Deze extra spellenwereld is een aanvulling op de drie omgevingen van bos, strand en berg, waar de kinderen samen met Bollo op ontdekkingsreis gaan aan de hand van leuke verhaaltjes en spelletjes. Kinderen kunnen via de app op hun gemak de afleveringen van het TV-programma 'De avonturen van Bollo' bekijken.*

Bollo's buffet

Op een aantal parken heeft Bollo in het restaurant een eigen buffet met zijn favoriete lekkernijen, speciaal voor de kinderen. Bollo's buffet is op kinderhoogte, dus de kinderen kunnen helemaal zelf hun lievelingsmaaltijd opscheppen op een speciaal Bollo bord natuurlijk! De kinderen genieten van lekker eten, maar tegelijkertijd ook van de avonturen van Bollo, want er worden leuke filmpjes vertoond. Uit eten gaan wordt een feestje!

Bollo Kleurplaten en Stripverhalen